CNC er en metoder, der står for Computer Numerical Control. Her foregår processen ved, at de yderste lag bliver fjernet, og til sidst står du så med det færdige produkt, som nu er klar til brug. Kort fortalt, så er en CNC et system, der er styret af din computer. I computeren bliver der tastet nogle helt akkurate koordinater, alt efter hvad du skal laves. Computer systemet er så forbundet til maskinen, der skærer og på den måde ender du med et helt ensartet element, som er skåret og lavet ned til mindste detalje og præcision. 

Derfor er CNC drejning foretrukket

CNC drejning, og generelt bare CNC, er en foretrukne metode, når det kommer til skabning af elementer, hvor det kræver stor præcision og nøjagtig. Altså elementer der til en vis grad er komplekse. Samtidig er det muligt at lave flere af den – helt ens.  Her kan computersystemet bidrage til, at du får det antal elementer, du skal bruge, og så er de stadig helt ensartede. Der vil være et minimum af afvigelser. Du får altså en gentagelsesnøjagtighed, der er utrolig høj. 

Disse fordele er der med CNC drejning 

En af fordelene er først og fremmest, at det går væsentligt hurtigere, end hvis der stod en mand manuelt og skar elementerne. Som nævnt tidligere, så er elementer, der er lavet med CNC drejning oftest komplekse og skal laves helt nøjagtige. Det vil i længde tage sin tid – specielt hvis der skal laves flere af samme slags. 

Dette fører også til den næste del, som handler om den førnævnte gentagelsesnøjagtighed. Skulle en mand stå og lave den slags arbejde manuelt, så ville der sker væsentligt flere fejl. Det betyder både, at det ville tage længere tid, men det ville også blive væsentligt dyrere i arbejdstid, samt de gange der blev lavet fejl og som så skulle laves om. 

Med et computerstyret system giver det dig flere muligheder for at lave komplicerede produkter, som nærmest kun er egnet og muligt for en computer. Endnu en fordel ved at det netop er computer og automation, der står til baggrund for processen, så er det muligt at holde stykprisen nede. Det gør det billigere for alle parter, men specielt en fordel for slutbrugeren, der jo er nødt til at fremskaffe sig elementet. 

Der er altså mange gode grunde til at benytte sig af CNC drejning, hvis du ønsker nøjagtig og komplicerede elementer lavet.