Du har fundet dit drømmehus – og alt er, lige som du ønskede det. Det er det i hvert fald både indvendigt og udenpå huset. Men der er en lille ting, som ville være prikken over i’et, nu hvor du har købt det – og du gerne vil være det helt og aldeles til dit drømmehjem. Der skal en terrasse til! En terrasse så I kan nyde somrene udendørs og solopgangene året rundt. Er det scenariet, så er næste skridt at få fat i nogle materialer, som passer til dit hjem, og som er holdbare. Løsningen er Thermowood Terrassebrædder

Hvad er Thermowood terrassebrædder?

Thermo terrassebrædder har fået navnet, da Thermowood stammer fra måden, der er lavet på og terrassebrædder, fordi det netop er til terrassen. Men hvad er thermowood så? Det er træ, som er blevet behandlet ved en utrolig høj varme og vanddamp. Processen foregår ved, at træet får tilsat utrolig høj varme, som er kombineret med vanddamp. Denne kombination gør, at træet får den rette varme – men træet brænder i (til trods for en utrolig høj temperatur). Formålet ved en den høje varme er, at alle sukkerstoffer der måtte være deri, bliver fjernet. Samtidig blive cellestrukturen i træet også ændret – og de to ting sammen gør, at der med tiden, når træet bliver taget i brug, ikke kan komme svamp eller råd. Det altså en kæmpe fordel, når vi bruger i et land som Danmark, hvor vi ofte er præget af en masse regn, tyk luft og varme. En ellers perfekt kombination til svamp i træ. 

Hvordan er Thermowood terrassebrædder lavet?

Processen foregår ved, at første fase er temperaturforøgelse og ovntørring. Her får træet en temperatur på omkring 100 grader. Men ved at der er damp tilføjet, sørger det for, at der ikke går ild i træet. Efterfølgende bliver temperaturen hævet til 130 grader. Det er her, at træet rigtig begynder at tørre – som er meningen med det. Det er også her, at strukturen begynder at ændre sig. Trætemperaturen ender på et sted mellem 185 og 225 grader – helt præcise temperatur kommer an på, hvad slutresultat skal være. Når den endelige temperatur er noget, så forbliver temperaturen på omkring 2-3 timer. Til allersidst afsluttes processen med at temperaturen reduceres via spray af vand. Det både nedkøler, men sørger også for, at vandindholdet i træet siger et par procenter, så der kan arbejdes videre med det.