Boligalarmer | Alt hvad du bør vide om boligalarmer → Læs mere her
15646
post-template-default,single,single-post,postid-15646,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Alt hvad du bør vide om boligalarmer

Hvad er en boligalarm?

En boligalarm er et alarmsystem, der er designet til at forhindre indbrud i private boliger. Flere og flere danskere får i dag installeret boligalarmer i deres hjem. Der er forskellige årsager til, hvorfor folk vælger at få en alarm. I dag er det kun en femtedel af danskerne, der har en boligalarm. Omkring 70% af dem, der har en boligalarm, har anskaffet den pga. de tidligere har oplevet indbrud. Ikke nok med at en boligalarm kan stresse tyven under selve indbruddet, så fungerer den også ved at skræmme potentielle tyve væk i første omgang. Det er de færreste kriminelle, der bryder ind i en bolig, hvor de kan se, at der er et alarmsystem.

Boligalarmer består ofte af et alarmpanel og nogle sensorer. Sensorerne opfanger bevægelser i rummet, når alarmen er sat til, og sender dette til alarmpanelet. Alarmen tændes og slukkes på alarmpanelet, og det er også her en eventuel kode indtastes.

Hvem kan drage nytte af en boligalarm?

I princippet kan alle med en bolig drage nytte af boligalarmer, hvis de ønsker at sikre sig mod indbrud. Det kan give en generel tryghed at vide, at der er mindre risiko for indbrud, og at man får det at vide med det samme, hvis uheldet skulle være ude. Boligalarmer anbefales dog særligt til folk, hvor:

  • Der er dyre designmøbler og kunstværker i hjemmet
  • Der er langt til naboen
  • Man rejser meget eller ofte er væk hjemmefra
  • Der har været indbrud før
  • Man bor i et område med meget kriminalitet

Boligalarmer kan ikke blot gøre risikoen for indbrud mindre, de kan også opfange, hvis der er brand eller gasudslip. Det er ikke alle boligalarmer der har dette til at starte med, derfor bør man altid vælge et fleksibelt alarmsystem, så man løbende kan tilføje ting. Der findes alarmer, der også kan regulere temperaturen i hjemmet, tænde og slukke for lyset og tage billeder. På den måde kan man samle alle alarmer og lignende i et system og koble det op til sin smartphone eller tablet, så man altid har adgang til informationerne. Uanset om man sidder der hjemme i stuen eller er på ferie sydpå.

Hvilken type alarm bør man vælge?

Overordnet set findes der to former for alarmer. Man kan få en alarm med og uden abonnement. Hvis man vælger en alarm med abonnement, bliver der sendt en besked til en kontrolcentral eller et vagtselskab, som så kommer ud. Dette er dog den dyre løsning, da de naturligvis skal have betaling for dette. Vælger man derimod en alarm uden abonnement, får man selv en notifikation, når alarmen går i gang.

Uanset hvilken type alarm man vælger, så er det vigtigt at vise tyven, at man har en alarm. Ofte følger der skilte med fra selskabet, hvor man køber alarmsystemet. Selvom nogle synes, at det er grimt at sætte på huset, så virker det som en advarsel. Når indbrudstyvene ser skiltet og dermed ved, hvad der venter, vælger de oftest at gå videre.

No Comments

Post A Comment