Guide: alt du skal vide om køkkenknive - Hugo Pedersen
15725
post-template-default,single,single-post,postid-15725,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Kokkekniv

Guide: alt du skal vide om køkkenknive

Du går måske og overvejer, hvilken/hvilke køkkenknive du skal investere i. Måske har du allerede købt en. I så fald gennemgår vi alle de vigtigste punkter for at du forbliver glad for din nye køkkenkniv.

 

Behøver man en stor samling af køkkenknive?

Svaret er nej. Du kan sagtens nøjes med et lille udvalg af forskellige typer af køkkenknive. Hvis du eksempelvis har en lille urtekniv, en filetkniv, en brødkniv og en kokkekniv kan du komme rigtig langt. Det er sjældent at man har behov for en stor samling af køkkenknive, hvis man ikke er professionel eller håndterer kød eller fisk med ben. 

 

Hvordan bør jeg vælge mine køkkenknive?

De typiske ting forbrugere kigger efter når de handler udstyr er pris, mærker og designs, men det er ikke altid nemt at vælge alligevel. Herefter spørger man måske personalet om rådgivning, men er heller ikke helt tilfreds med deres svar. Derfor har vi opstillet nogle faktorer du kan kigge efter for at bestemme dig for, hvilken kniv du bør købe.

  • Hvordan er knivens balance? – Grunden til at det er vigtigt at undersøge, hvordan balancen ligger i kniven er at den bliver dårlig at holde på med tiden. Måden du tester, hvorledes knivens balance er, er ved at placere fingeren på knivens neutrale punkt, som er der, hvor bladet møder skaftet. Når du placerer fingeren der imens at kniven hviler bør den svæve. Hvis den vipper er kniven desværre ude af balance og kan ikke anbefales.
  • Hvordan er smedningen? – Her er det vigtigt at kigge på om kniven er fuldskæftet. En fuldskæftet kniv er, hvor stålet løber hele vejen ned gennem kniven. Herefter er skæftet på kniven sat fast. Skæftet kan være af træ eller kunststof og sidde på hver sin side af stålet. Hvis du kan se stålet hele vejen igennem er det formentlig en udmærket kniv. Der er dog visse knive, hvor de gemmer stålet ved at have skæftet fastgjort hele vejen om stålet. Det kan være et tegn på dårlig kvalitet af kniv. En god idé er at være opmærksomme på brandet her da det vil indikere, hvorvidt kniven er udmærket alligevel. 
  • Hvordan er knivens bolster? – Knivens bolster er der, hvor skæftet og kniven mødes. På nogle knive sidder der en kappe af stål her. Denne del bliver formet under smedingen af kniven. Det er et kvalitetstegn, fordi det forhindrer bakterier og andet skidt i at trænge ind i skæftet, og dermed ødelægge det.   

 

Med de 3 ovenstående eksempler på kvalitetstegn, bør du være et skridt tættere på at finde din drømme køkkenkniv. 

No Comments

Post A Comment