padel tennis regler

Er du på udkig efter de helt basale padel tennis regler, så læs med her. Her vil de blive beskrevet meget kort, men så det giver dig en forståelse for spillet og alle fordelene ved det. 

 

Banen

Banen til padel tennis er 10 x 20 meter, og omringet med en væg hele vejen rundt om. Grunden til at man har væggen hele vejen rundt om, skyldes at man under hele spillet, bruger væggene flittigt til at få bolden rundt. 

 

Point

  • Rammer bolden jorden på din modstanders banehalvdel mere end én gang, så gives der point
  • Rammer modstanderen bolden med battet mere end én gang 
  • Hvis bolden rører en af modstanderne under spil 
  • Hvis bolden rammer hegnet på egen side

 

Derfor skal du begynde til padel tennis

Til trods for at det kan lyde uoverskueligt, så er det en ret nem sport at lære. Når du først begynder at spille, vil reglerne lige så stille sætte sig på din rygrad og du kan langsomt lære det på den måde. 

Padel tennis bane

Padel tennis er også en hurtig sport, hvor der bliver rykket hurtigt fra en side til en anden. Du vil derfor helt automatisk få forbedret din reaktionsevne og dine reflekser. Rigtig god øvelse for din krop og dig.  

 

Du er social, samtidig med at du spiller en sport og får bevæget dig. Det sociale er også på banen og ikke kun udenfor eller efter træning. Da padel spilles som double, er man 4 på banen. 2 på hver banehalvdel. 

 

Der er altså mange gode grunde til at begynde til padel tennis, og reglerne er slet ikke så komplicerede, som man først frygter. Der er heldigvis heller ingen, som forventer, at du skal vide det hele inden din første træning. Du kan læse lidt op på de padel tennis regler, der er og så kan du løbende lære dem via spillet eller fra klubben, hvor du træner.