Hygge i haven er en klog ting. Det er hyggeligt at sidde og nyde naturen med sin familie, men det kan faktisk også hjælpe med andre ting og mere alvorlige ting. Det viser sig nemlig, at naturen kan hjælpe med at behandle en række psykiske sygdomme som fx stress, angst, depression og mere. Forskning viser faktisk, at det gavner vores fysiske og psykiske helbred så snart vi træder ud i naturen. Læs med her og lær mere om naturens betydning for vores helbred 

Naturen kan behandle alvorlige problemer

De fleste har en vis tilknytning til naturen dagligt. Måske skal man gå med hunden, cykle på arbejde, løbe en tur eller lignende. De fleste har nok også haft en følelse af, at man er mere frisk, klar i sindet og mere efter en lang og dejlig gåtur i naturen. Eller måske at en varm kop kaffe bare smager bedre efter en lang og hård cykeltur. Vi har alle altså en vis tilknytning til naturen og har følt, hvordan den kan være med til at gøre os mere friske samt tænke mere klart i den travle hverdag. 

Den kan dog også hjælpe med mere alvorlige ting som sygdomme. Man kan nemlig bruge naturen som behandling imod alvorlige psykiske sygdomme som fx stress, angst og depression. 

3 positive effekter efter ophold i naturen:

  • Ændret hjerterytme
  • Mindre kortisol i blodet
  • Stærkere immunforsvar

Terrasse overdækning gør haven brugbar i dårligt vejr

Man kan sagtens bruge naturen på andre måder end motion. Det behøver altså ikke altid at være hårde løbeture, lange cykelture eller fodboldkampe. Man kan også blot vælge at udnytte sin have. Her er der nemlig også frisk luft og grønne omgivelser, der kan gavne det psykiske helbred. 

Her er der dog en udfordring – og det er vejret. Det er jo ikke altid lige sjovt at sidde i haven, hvis vejret ikke er til det. Og vejret i Danmark har tendens til ikke altid at være lige godt. Det er koldt, det blæser og det regner – det er kendetegn på Danmarks vejr i mange af årets måneder. Det kan dog løses med en terrasse overdækning. En terrasse overdækning kan sættes over terrassen, og det kan derfor gøre haven og terrassen brugbar i regnvejr og lignende. På den måde er det muligt at nyde naturen og den friske luft i sin have, selvom vejret er dårligt med regn og lignende.